Cupedia (Wine)

Planet Candy

Life is too short for second best!

Cupedia startede i halvfemserne i København, men blev hurtigt en del af Candy Records, hvor vinene blev solgt fra, indtil lukningen i 2002. Efter en kort tid som Aps, blev det en del af Planet Candy og sælges nu også i genopstandne Candy Records!


Cupedia sælger vine fra to velrenomerede vinproducenter : Weingut Dr. Crusius fra Nahe i Tyskland og Castello di Verduno fra Piemonte i Italien. Begge producenter er traditionalister med et moderne tilsnit og begge vinmagere er uddannet som oenologer i respektive lande.


Familien Crusius har produceret vin i Nahe siden 1576 og ejer fornemme parceller fra berømte marker, samt egne marker og størstedelen af den nok så berømte Bastei mark, ved foden af Rotenfels klippens 200 meter høje massiv. Det er med stolthed at jeg sælger husets vine på 25'ende år i Danmark.


For ca. 10 år siden mødte jeg Mario Adrion og Marcella Bianco, ved en Barolo and Friends session på Børsen  i København, da jeg havde fået at vide, at man skulle drikke Barolo/Nebbiolo vine, når man var blevet voksen.

Da jeg havde haft interesse for Nahe vine siden ungdommen og mest var til hvidvine, var jeg lidt skeptisk, indtil jeg smagte Castello di Verduno's vine, som havde den magiske vinsyre, som jeg netop fra Nahe, var så begejstret for, så det resulterede i en tur til Verduno og en indledning på et udmærket samarbejde, hvor jeg har brandet huset, på grund af en anden særlig detalje, da Gabriella Burlotto og Franco Bianco giftede de to områder ind i samme lot, som bestemt ikke er sædvane der og på den måde bragte gode Barbaresco parceller sammen med Barolo dittoer, som er samlet i det samme koncept idag.

Franco Bianco er ud af en gammel Barbaresco slægt og en mester til at passe druerne, som det så er en opgave for Mario, ikke at forstyrre mere end godt er, så der kommer disse skønne og elegante vine ud af.

Franco var samtidig foregangsmand i bevarelses bevægelsen i halvfjerdserne af den sjældne Pelaverga Piccolo drue, som var ved at uddø og spredt for vindene. Denne drue findes kun i Verduno kommunen og Castello di Verduno har simpelthen en mark , med denne særegne drue, som måske i det fjerne er i familie med både Freisa og Nebbiolo druerne! Som de eneste af de ca. 13 producenter af druen, laver Mario både en Blanc de Noir af druen og en aldeles pragtfuld tør mousserende Rosé, som er hans små børn!


Begge huses vine sælges i Candy, men kan bestemt også sendes på bestilling.


  Links for websides and Facebook pages:

© Copyright. All Rights Reserved.