Cupedia Wines

WINES

Cupedia sælger vine fra to velrenomerede vinproducenter: Weingut Dr. Crusius fra Nahe i Tyskland og Castello di Verduno fra Piemonte i Italien. Begge producenter er traditionalister med et moderne tilsnit og begge vinmagere er uddannet som oenologer i de respektive lande.Ideen med at starte en import af vin, når nu vinylplader var min aktivitet, kom på en ferie i Frankrig, hvor jeg fik mulighed for en import af nogle Bandol vine til en god pris i forhold til kvaliteten. Det førte til Cupedia import med en ven til noget videresalg, samt billig vin på bordet.

Da en meget god ven med forstand på vine, huskede min interesse for tysk vin, især fra Nahe, sendte han mig ned til Hans Crusius i området og det førte til en mere seriøs import, med topkvalitet i højsædet samt en supermentor til at vise vejen i vinens verden.Weingut Dr. Crusius

Familien Crusius har produceret vin i Nahe siden 1576 og hører til en af Nahes absolut mest respektable vinhuse med et højt niveau og attraktive priser. Mødet med Hans Crusius klikkede på en supergod måde, så med det samme startede jeg importen til min butik på Nørrebro, med succes fra starten.

Kombinationen af vin og vinyl blev hurtigt et pudsigt islæt, som øgede butikkens image som værende anderledes, ikke kun med luksus import af vinyler, men også med luksus vin på hylderne.

På det tidspunkt var Hans allerede en ældre herre og hans søn Peter var igang med en uddannelse som ønolog på universitetet, så firmaet Weingut Hans Crusius und Sohn var på vej mod nye tider, hvor Peter i højere grad tog over og det nuværende Weingut Dr. Crusius opstod.

Med nysgerrighed samt legesyge, producerer Peter idag et forrygende bredt udvalg af rieslinger samt burgundere som han laver stort set alle udgaver af, hvide som røde, med Spätburgunder Roséen som min egen favorit. Også hans Blanc de Noir'er er spændende.

Nu står Rebecca, den yngste datter, klar i kulissen til at sikre fremtiden for det gamle, men moderne vinhus. Castello di Verduno

For ca. 15 år siden mødte jeg Mario Adrion og Marcella Bianco, ved en Barolo and Friends session på Børsen  i København, da jeg havde fået at vide, at man skulle drikke Barolo/Nebbiolo vine, når man var blevet voksen.

Da jeg havde haft interesse for Nahe vine siden ungdommen og mest var til hvidvine, var jeg lidt skeptisk, indtil jeg smagte Castello di Verduno’s vine, som havde den magiske vinsyre, som jeg netop fra Nahe, var så begejstret for, så det resulterede i en tur til Verduno og en indledning på et udmærket samarbejde, hvor jeg har brandet huset, på grund af en anden særlig detalje, da Gabriella Burlotto og Franco Bianco giftede de to områder ind i samme lot, som bestemt ikke er sædvane der og på den måde bragte gode Barbaresco parceller sammen med Barolo dittoer, som er samlet i det samme koncept idag.

Franco Bianco er ud af en gammel Barbaresco slægt og en mester til at passe druerne, som det så er en opgave for Mario, ikke at forstyrre mere end godt er, så der kommer disse skønne og elegante vine ud af det.

Franco var samtidig foregangsmand i bevarelses bevægelsen i halvfjerdserne af den sjældne Pelaverga Piccolo drue, som var ved at uddø og spredt for vindene. Denne drue findes kun i Verduno kommunen og Castello di Verduno har simpelthen en mark , med denne særegne drue, som måske i det fjerne er i familie med både Freisa og Nebbiolo druerne! Som de eneste af de ca. 13 producenter af druen, laver Mario både en Blanc de Noir af druen og en aldeles pragtfuld tør mousserende Rosé, som er hans små børn!
Begge huses vine sælges i Candy, men kan bestemt også sendes på bestilling.

Castello di Verduno vine

Udsigten fra parken i Verduno, mod syd.

Dr. Crusius vine; 2007, 2012, 2013.

Massara marken ved Verduno

Barbarescos berømte marker set fra Tre Stelle!

Rotenfels, det flammende bjerg ved morgenstunden!

Rotenfels, ved floden Nahe

Ca del Ré Verduno

Life is too short
for second best!