Castello di Verduno
Castello di Verduno logo

Castello di Verduno ligger i Verduno i den nordlige del af Barolo.
Baroloerne her er i den feminine stil og med en distinkt syre, som passer ind i min opfattelse af god vin. Masser af frugt balanceret med en vinsyre, der giver balance i det endelige udtryk.

I Verduno har de samtidig den usædvanlige drue Pelaverga Piccolo, som også har høj syre kombineret med krydret frugt, som særkende. At huset også er i besiddelse af Barbaresco markstykker, giver endnu en dimension af deres beskedne, men interessante udbud.


Vinene bliver vinifiseret i Barberesco på toppen af Faset marken, hvor Mario som en bedre alkymist, forsøger at få det bedste ud af Francos små børn, som druerne føles som, uden at ødelægge det store arbejde som Franco lægger i markerne, som han selv udtrykker det. Mario er ønolog fra universitetet i Barbaresco, så selv om han er en Torino dreng, så er han faldet så godt ind i Francos verden at en vis faderrolle i vinens regi er på tale. De udgør en helhed der forener følelser med teknisk kunnen og en respekt for de markstykker der både ligger i Barolo og Barberesco, til en enhed!

Castello di Verduno, Italien