Dr. Crusius
Dr. Crusius Weingut logo

Familien Crusius blev første gang registreret som vindyrkere i 1576 og har indtil 60’erne også haft alment landbrug, indtil det blev besluttet, at man måtte vælge om man ville være vinbønder eller ej, da det blev besluttet at man ikke måtte være begge dele på en gang.

Hans Crusius valgte heldigvis at være vinbonde, så vi idag kan nyde vine fra nogle enestående markstykker, som især er blevet udvidet i sønnens Peters regi, hvor produktionen er hævet væsentligt, med især større produktion af Burgunder vine!


Min interesse for vine fra Nahe stammer fra halvfjerdserne, hvor jeg kunne købe en okay Riesling fra Nahe for den svimlende pris af 19,50, så vidt jeg husker. Så da jeg besluttede at “lege” vinimportør i halvfemserne, som supplement til min vinyl import, var det nærliggende at finde en god producent i Nahe, men det var nu min mentor, der kendte Crusius vinene fra tidligere som sendte mig ned til Hans Crusius og resten er så historie, som jeg med stolthed kan videreføre i det nuværende Candy regi. 


Med det brede udvalg af Rieslinger og stort set alle afskygninger af Burgunder druen, er Peter Crusius leveringsdygtig i både en god dagligdags Riesling til en rimelig pris og luksus prädikatvine i den dyre ende, men altid med kvalitet som udgangspunkt, hvilket gør ham til medlem af eliten i Tyskland af topproducenter!

Dr. Crusius Weingut house